”Min faglighed kommer virkelig i spil”

Siden Michael startede som nyuddannet i 2021 har han udviklet sig fagligt og fået større ansvar. I dag udvikler han digitale forretningsløsninger til hele Skatteministeriets koncern.

Michaelmaul 600X429

Navn: Michael Maul Pilgaard
Fagområde: IT-forretningsløsninger
Uddannelse: Kandidat i erhvervsøkonomi med datalogi som sidefag

Michaels opgaver spænder bredt, over store systemer, komplekse datastrukturer og sikkerhedskrav til 6000 brugere i den ene ende af skalaen til mindre opgaver som automatiserede mails i den anden.

 - Jeg kan godt lide, at mit job er så afvekslende. Det er ekstremt motivende at blive udfordret, og her kan jeg få alle de udfordringer, jeg vil. Det betyder meget for mig, og min faglighed kommer virkelig i spil.

Dyb indsigt i forretningen

Som udviklere af forretningsløsninger til hele Skatteministeriets koncern kommer han og kollegerne i kontoret Digitalisering og Ledelsesinformation tæt på forretningen på tværs af fag og styrelser.

 - I mit team får vi fingrene ned i mange processer og får dyb indsigt i, hvordan tingene fungerer på tværs af koncernen. For eksempel kommer vi ud og snakker med fagfolk rundt om i organisationen, når vi udvikler apps, der skal bruges af mange medarbejdere.

 - Som IT-arkitekt har jeg ansvaret for, at vi udvikler den mest skalerbare og effektive løsning med den rette opsætning i forhold til sikkerhed og datastruktur. Man kan få lov at tage ansvar og rykke sig, men der er samtidigt plads til, at man kan træde lidt tilbage, hvis man har brug for det – det kan jeg godt lide. Der er en del frihed, og det er fedt.

 - Vi har også et godt sammenhold i mit team og har det sjovt sammen. Nogle gange bliver vi på kontoret efter arbejde, hvis en kollega har taget en spillekonsol med, andre gange spiller vi sammen hjemmefra over nettet.

Opgaven lød spændende

 - Før jeg startede i jobbet syntes jeg, det lød lidt støvet med Skatteministeriet, men jeg fik et godt indtryk til jobsamtalen, og det lød spændende at få lov at være med til at gøre skattevæsenet mere effektivt. Du kan få virkelig meget med i bagagen ved at arbejde her, og du har også lyst til at blive, for vi har det sjovt sammen.